článek o Halloweenské slavnosti

Halloween – zahradní slavnost světel

Přicházíme na zahradu ZŠ a MŠ Antonína Čermáka, kde nás vítají obří osvětlené vydlabané dýně. Každá třída má tu svoji. Soutěží o tu nejhezčí. Hlasovat mohou všichni. Stačí si vyzvednout hlasovací kartičku a vhodit ji do skleničky stojící vedle dýně.

Ve strašidelných kostýmech jsou nejen děti a někteří rodiče, ale také celý učitelský sbor. Pan ředitel vyhlašuje soutěž o nejkrásnější dětskou masku. Rozhodování je těžké. Masky jsou nádherné a mnohé převleky dětí velmi originální. Je vybráno. Výherce v podobě zombie třímá obří čokoládu. Obličej napatlaný drožďovou pomazánkou září radostí.

Ohníček příjemně praská a pečené buřtíky krásně voní. Třída 5.A se u ohýnku chystá na své vystoupení. Děti v maskách houkají, mňoukají, vyjí a zpívají. Předvádějí svou strašidelnou píseň. Potlesk rodičů je zasloužený.

Voní dýňová polévka, pečené housky i grilované steaky. Rozlévá se čarodějná limonáda a u zahradních stánečků se prodávají výborné koláče.

Svíčky v ručně vyrobených lampionech se rozsvěcují. Některé lucerničky jsou strašidelně pomalované, jiné jsou v barvách podzimu. Průvod světélek vychází. Za zvuku kytar a hlasitého zpěvu světlušky obcházejí zahradu.

Zahradní slavnost světel není pouze oslavou Halloween.  Je příjemným místem  k setkání rodičů i prarodičů,  současných i bývalých žáků i učitelů. Je hřejivým  zastavením  uprostřed chladivého podzimu.

31.10. M.F.

Celý učitelský sbor doufá, že se Vám to líbilo, a že jste se příjemně bavili.

Váš EKOtým

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

(Spamcheck Enabled)