druzina"/>

Blog školní družiny ZŠ Antonína Čermáka

Jump to content.

Rubriky

Nejnovější komentáře

Prosinec 2019
Po Út St Čt So Ne
« Lis   Led »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Orientační běh

foto závod OB děti Bílá HoraKroužek orientačního běhu

 

Scházíme se pravidelně každou středu odpoledne od 15 do 17 hodin. S dětmi trénujeme běh, orientaci v terénu, děláme rozbory závodů a spoustu dalších aktivit. Pravidelně se účastníme závodů v orientačním běhu v Praze a okolí. Velká část dětí přilákala ke sportu své rodiče, kteří se aktivně účastní závodů a pomáhají s doprovodem dětí. V kroužku jsou také děti, které nenavštěvují naši školu. Naše základna se každým rokem rozrůstá o nové členy, jak z řad dětí tak také dospělých. Jsme registrovaní jako oddíl pod TJ Dukla Praha a v Českém svazu orientačních sportů.

Ve škole mám obrovskou podporu, která mně usnadňuje moji práci trenéra, já se mohu připravovat na trénink a věnovat se mládeži.

Za poslední měsíc jsme absolvovali několik nočních závodů. Jak se říká u nás orienťáků bez buzoly do lesa nelez, tak tady platí bez buzoly a čelovky (světla) do lesa nelez. Nezapomenutelný byl závod na Bílé Hoře, který se konal 12.11. za vytrvalého deště a chladném počasí. Do „pražské džungle“ jsem se vydal já společně s Lejlou a Šimonem. Doběhli jsme zablácení, unavení, ale s dobrým pocitem, že jsme to zvládli. Nočního závodu na Petříně 3.12. s názvem „Běh pro Madlenku“ se zúčastnilo celkem 9 dětí z oddílu. Doprovod dětem dělali jejich rodiče. Vítěžek ze startovného putoval pro tělesně a mentálně handicapovanou holčičku Madlenku. Nejlépe se na trati vedlo Jakubovi, Vítkovi a Majdě. Ve čtvrtek 5.12. jsem se vydal s dětmi na Mikulášův kufr – orientační běh v Krčském lese. Děti běžely v mrazivém počasí s doprovodem, kategorii Holátka1. Čekala na ně trať v délce 1,8 km, na kontrolách byly reflexní pásky. V cíli na všechny čekal Mikuláš s andělem a čertem. Za básničku jsme dostali sladkou odměnu.

Má vize do budoucna: Chci mít v oddíle dobrou partu dětí, které bude orinťák bavit. Přilákat co nejvíce rodičů, kteří se budou závodů účastnit, nebo pomáhat s doprovodem svých dětí. Zvýšit účast dětí na soutěžích.

 

Vedoucí kroužku: Antonín Šindelka

 

0 comments

Napsat komentář

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(Spamcheck Enabled)


Read more

«
»