druzina"/>

Blog školní družiny ZŠ Antonína Čermáka

Jump to content.

Rubriky

Nejnovější komentáře

Duben 2010
Po Út St Čt So Ne
« Bře   Kvě »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Enkaustika aneb malování voskem

Enkaustika je původně antická technika malování horkým voskem. V naší době se rozšířila mezi širokou veřejnost a patří k úžasným kreativním formám malířství. Při této inovované metodě je vosk nanášen enkaustickou žehličkou na papír. Pomocí dalších nástrojů, jako jsou pera s násadkami, horkovzdušné pistole či fén a jiné, můžeme malovat enkaustické obrazy a vytvářet kouzelné abstrakce, které zvládne i dítě.  Je to hravé, jednoduché tvoření, ke kterému nepotřebujete umělecké znalosti ani dovednosti.

Úžasně tvořivé  malování horkým voskem, krásnými barvami a světlem přináší mnoho překvapení i radosti. Umožňuje otevření skrytých schopností a kreativní seberealizaci, jakož i spontánní vyjádření vnitřních pocitů a případné uvolnění mentálních bloků.  Také proto se využívá na ARTETERAPEUTICKÝCH kurzech, má totiž pozitivní vliv na psychiku.

Také my jsme si tuto metodu malování vyzkoušeli. Speciální pomůcky jsme vynalézavě nahradili obyčejnou žehličkou, lesklou čtvrtkou a normálními voskovými barvičkami. Jako rycí pero posloužila zlomená pastelka. Na výsledku to vskutku nebylo znát.

Opatrně, pálí to

nanést na papír

A dílo je hotovo

ještě můžeme zvýraznit  rytím do měkkého vosku, upravit výsledný motiv

bavilo nás zkoušet další a další  barvy a využívat různé tahy žehličkou….

A tady malá galerie

0 comments

Napsat komentář

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(Spamcheck Enabled)


Read more

«
»